Prvá rovina
Najskôr tu je akože prvá rovina pochopenia, vonkajšia rovina, v ktorej chápem, čo sa mi hovorí, kedy rozumiem posolstvu svojho tela a nasledujem ho.
Je to rovina, v ktorej chápem reč životných okolností a riadim sa ňou. Rovina, kedy spoznám, že moje telo a život nevedia klamať a že realita len odráža moje vedomie. Toto zrkadlo tiež nevie klamať.
Život ku mne neustále hovorí a čaká, že pochopím to, čo mi hovorí. Najskôr tomu musím porozumieť a potom sa podľa toho môžem riadiť. (K tomu sa vrátime v kapitole o zákone učenia).
Druhá rovina
Druhou rovinou pochopenia je schopnosť vidieť do vnútra, získať pohľad do vecí, vedieť za zdaním rozpoznať skutočnosť.
V neposlednom rade to znamená, že za akýmkoľvek zdaním rozpoznám onú jedinú skutočnosť, že uvidím Jedno vo Všetkom a dôjdem k poznaniu, že všetko je jedno a to isté.
Tretia rovina
Tretia rovina pochopenia je, že všetko vnímam ako jeden celok, že dochádzam k pohľadu Jedného a vidím veci ako Jeden.
To zásadne mení moju identitu. Už nerozoznávam skutočnosť za zdaním, pretože sám som ona jedna skutočnosť za všetkým. Ako Jeden nahliadam do vecí, za veci a na veci. Dokážem sa dívať “premieňajúcim” pohľadom.
To je posledná rovina poznania.
P.S. Zaujal, resp. upútal, Vás niečím tento článok?
Budeme radi, ak svoj názor naň vyjadríte v diskusnom fóre.
Článok je prevzatý z knihy “Duchovné zákony" od Kurta Tepperweina
| < Prechádzajúca | Ďalšia > |
|---|