Fórum školy       /       inspiruj.cz       /       Hud. skupina JEWEL SK        Fórum skupiny       /       Autofann        Fórum Autofannu  

1. O Jeshuovi (Ježišovi)

OBSAH:
1,1 - Kto bol Ježiš respektíve Jeshua?
1,2 - Rozlíšenie medzi troma „identitami“: Jeshua, Ježiš a KRISTUS.
1,3 - Ježišovo poslanie na Zemi
1,4 - Dosiahnuté výsledky z pobytu Ježiša na Zemi

1,1 - Kto bol Jeshua?

E-mail Tlačiť PDF
JESHUA, KTO SI TY?
(Rozprava s Jeshua, Október 2002)

Ja som ten, kto bol medzi vami a ktorého ste spoznali ako Ježiša. Nie som Ježiš vašej cirkevnej tradície alebo Ježiš vašich náboženských spisov. Ja som Jeshua-ben-Joseph, žil som ako človek z mäsa a krvi. Dosiahol som KRISTOVO vedomie pred vami, ale bol som v tom podporovaný silami, ktoré presahujú vaše súčasné predstavy. Môj príchod bola kozmická udalosť – sám som sa pre toto dal k dispozícii.

Nebolo to ľahké. Neuspel som vo svojom úsilí odovzdať ľuďom nekonečnosť Božej lásky. Nastali nedorozumenia. Prišiel som príliš skoro, ale niekto prísť musel.

Posledná úprava ( Pondelok, 15 Február 2010 11:56 ) Čítať viac...

1,2 - Rozlíšenie: Jeshua, Ježiš a KRISTUS

E-mail Tlačiť PDF

KRISTOVA energia, ktorú som vám prišiel ponúknuť pochádza z kolektívnej energie, ktorá prekročila svet duality. To znamená, že ona pozná protiklady dobra a zla, svetla a temnoty, dávania a brania, ako aspekty jednej a tej istej energie. Žiť z reality KRISTOVHO vedomia znamená, že neexistuje žiadny zápas s ničím. Je len úplné prijatie reality. Tento chýbajúci boj alebo odpor je jeho hlavnou črtou. Keďže KRISTUS (alebo KRISTOVA energia) rozpoznáva extrémy všetkých myšlienok, pocitov a činov ako prejav jedinej božskej energie, nemôže byť v spôsobe ktorým zakúša realitu žiadna dualita ani odsudzovanie.

Uveďme príklad. Keď KRISTUS vo vás sleduje ozbrojený konflikt medzi ľuďmi, jeho srdce plače pre osud bitého, ale nesúdi. On cíti bolesť a poníženie pri každej rane, a jeho srdce je plné súcitu, ale nesúdi. Sleduje páchateľa, ktorý má zbraň, ktorý má silu, ktorý spôsobuje bolesť, a cíti … nenávisť a horkosť v jeho vnútri, a jeho srdce trúchli, ale nesúdi. Srdce KRISTA objíme celý výjav s hlboko pociťovaným súcitom, ale bez rozsudku, pretože rozoznáva všetky aspekty ako skúsenosti, cez ktoré sám prešiel.

Posledná úprava ( Utorok, 20 Október 2009 22:07 ) Čítať viac...

1,3 - Ježišove poslanie na Zemi

E-mail Tlačiť PDF

Ježiš bol energia z budúcnosti, ktorá prišla na Zem priniesť Osvietenie a poznanie ľudstvu. Prišiel z iného sveta alebo dokonca dimenzie a priniesol so sebou pozdvihnutú energiu tejto reality. Jeho uvedomenie vlastného VYŠŠIEHO JA ostalo počas jeho inkarnácie na Zemi nedotknuté. Vďaka jeho Prítomnosti vo mne, Jeshua, som si ja mohol poľahky uvedomiť pružnosť hmotných zákonov a „konať zázraky“.

Dôvodom prečo prišla osobnosť Ježiš/Jeshua na Zem bolo vytvorenie otvoru alebo dverí do iného stavu vedomia. Chcel som uviesť príklad možností, ktoré sú dostupné každej ľudskej bytosti.

Vo sférach Svetla, z ktorých Ježiš prišiel, bolo pociťované, že Zem sa vydala smerom, ktorý by skončil veľkou temnotou a seba-odcudzením duší, ktoré sa zapojili do pozemského experimentu. Bolo rozhodnuté, že bude daný mocný impulz pre zmenu, ktorý ľudským bytostiam jasne ukáže možnosti, ktoré sú im dostupné. Zoslaním energie osobnosti Ježiša, sme chceli ľudským bytostiam nastaviť zrkadlo a pripomenúť im ich vlastný božský pôvod a skryté možnosti, ktoré nesú vo svojom vnútri. Možnosti Mieru, Slobody a majstrovstva nad sebou.

Posledná úprava ( Utorok, 20 Október 2009 22:06 ) Čítať viac...

1,4 - Výsledky z pobytu Ježiša na Zemi

E-mail Tlačiť PDF

Príchodom Ježiša na Zem bolo zasiate semeno. Bolo to semeno KRISTOVEJ energie. Ľudia boli pohnutí tým, čo som povedal a vykonal, a podvedome, na úrovni duše, rozpoznali KRISTOVU energiu. Hlboko v ich dušiach, sa rozvírila spomienka. Niečoho sa to dotklo a dalo to do pohybu.

Na povrchu, na úrovni toho, čo je možné vidieť a cítiť vo fyzickom svete, vytvoril môj príchod mnoho nepokojov. Na základe zákona duality, silné vyliatie Svetla spôsobí silné reakcie od Temnoty. Toto je otázkou obyčajnej logiky. Svetlo je konfrontácia. Chce rozbiť štruktúry moci a oslobodiť uväznené energie. Temnota je energia, ktorá chce potláčať a ovládať. Takže tieto dve energie majú protikladné záujmy. Tam, kde jedna získa na moci, druhá oplatí úder, aby sa bránila a znovu získala rovnováhu. Preto môj príchod na Zem tiež spôsobil mnoho bojov a násilia, ako protireakcie na Svetlo, ktoré som prišiel šíriť.

Posledná úprava ( Pondelok, 15 Február 2010 11:52 ) Čítať viac...